PrizeFighter

prijzenadministratie voor radio en tv-stations

simpel, handig en compleet


van adreslabels tot aangifte kansspelbelasting

Wat is PrizeFighter?


Kort gezegd is PrizeFighter een prijzenadministratie-systeem. Omdat de databasegegevens kunnen worden gekoppeld aan studiotelefooninstallaties en sms-platformen is PrizeFighter in eerste instantie bedoeld voor gebruik bij een radio- of tv-station. Uit PR-overwegingen is het natuurlijk gewenst dat de prijzen zo eerlijk mogelijk over de luisteraars of kijkers worden verdeeld. En met PrizeFighter kunnen prijzenjagers worden herkend. Ook als ze een andere naam opgeven of met een ander nummer bellen. Personen kunnen na het winnen van een prijs automatisch voor een bepaalde periode worden geblokkeerd. Nog voor het opnemen van een telefoongesprek wordt getoond hoevaak iemand heeft gebeld, wat hij of zij gewonnen heeft, voor welk bedrag en of de blokkade-periode nog niet voorbij is. Met smileys kan in PrizeFighter worden aangegeven wat voor een persoon het is. Handig bij live phone-ins. (zie deze video)

Bij nieuwe kandidaten wordt 3-voudig gecontroleerd of de gegevens misschien al in de database zitten. Een typfoutje in een achternaam is immers zo gemaakt. En met de postcode-optie op straat- en huisnummerniveau zijn foutieve adressen en dus retourzendingen bijna uitgesloten. Prijzen zijn in PrizeFighter gekoppeld aan programma's of spelletjes. Zo is het in te stellen of de prijs maar in 1 programma kan worden weggegeven, bij een aantal programma's of bij alle programma's. Wat een gebruiker kan en mag binnen PrizeFighter kan uitgebreid worden ingesteld. Alle weggegeven prijzen kunnen in diverse rapporten worden bekeken, afgedrukt of geëxporteerd naar Excel. Ook heeft PrizeFighter, speciaal voor de commerciële stations, een rapportage voor de aangifte van de kansspelbelasting. Als prijzen moeten worden verstuurd dan kan PrizeFighter een zogenaamde pak- en verzendlijst samenstellen, adreslabels drukken, automatisch een email of sms sturen of een begeleidende brief afdrukken. Samengevat is PrizeFighter het all-in-one pakket voor radio- en tv-stations die graag het overzicht willen houden over hun prijzen.

PrizeFighter Features


Heldere Layout

De userinterface van PrizeFighter is simpel. Maar de mogelijkheden zijn uitgebreid.
Die lopen van het afdrukken van adreslabels tot een volledig aangifte van de kansspelbelasting. Alle lijsten kunnen worden ge-exporteerd naar een Excel-sheet. Zelfs als Excel niet eens op het werkstation is geïnstalleerd. Vanuit alle lijsten kunnen groeps-sms-jes of e-mailberichten worden gestuurd of gepersonificeerde brieven worden gegenereerd. Het invoeren van winnaars gaat eenvoudig en snel dankzij het volledige Nederlandse postcodebestand op straat- en huisnummerniveau (optie). De postcodes worden maandelijks automatisch bijgewerkt en zijn dus altijd up-to-date.

Snelle informatie

Omdat de database van PrizeFighter gekoppeld kan worden aan sms-providers en aan de in radio- en tv-studio's veel gebruikte telefoonapparatuur van o.a. Telos, Yellowtec en Comrex, zie je niet alleen wie er sms't of belt, maar ook hoe vaak deze persoon al ge-sms't of gebeld heeft, in de uitzending is geweest, of het wel of niet een vlotte prater is, wanneer en hoeveel prijzen hij of zij gewonnen heeft en voor welk bedrag. Dit allemaal nog voordat je de telefoon beantwoordt. Winnaars kunnen automatisch een periode worden geblokkeerd. Nieuwe kandidaten worden bij het invoeren gecheckt of ze al in de database zitten, met een eventuele andere naam, postcode of telefoonnummer.

Volledig multi-user

PrizeFighter is ontworpen als netwerk applicatie. Zo zien andere gebruikers de voorraad van een prijs veranderen als hun collega een prijs weggeeft of ergens anders een wijziging maakt. De rechten van iedere gebruiker kunnen in PrizeFighter uitvoerig worden ingesteld. Om dit eenvoudig te beheren kunnen er ook groepen worden aangemaakt. Denk hierbij aan groepen voor dj's, producers en beheerders. Per gebruiker kan worden ingesteld voor welke programma's iemand prijzen mag weggeven. Zo kunnen er algemene prijzen zijn die iedereen kan weggeven, maar kunnen er ook prijzen zijn die alleen voor een bepaald programma kunnen worden weggegeven.

Client-Server applicatie

PrizeFighter wordt geïnstalleerd op een Windows-server. (versie 2003 of later)
Dit heeft als voordeel dat er geen aparte installatie per werkstation nodig is en dat alle gebruikers altijd met dezelfde PrizeFighter-versie werken. De PrizeFighter-applicatie wordt ondersteund door een aantal services die o.a. de communicatie met de aanwezige studio telefooninstallaties voor hun rekening nemen en -bij de grotere stations- ook met telefoon- en sms-providers. Ook worden op de achtergrond diverse systeemtaken uitgevoerd, zoals het deblokkeren van winnaars, database-onderhoud, postcode-updates, automatische backups, het opschonen van logbestanden, etc. etc.PrizeFighter in actie

tijdens een belspel

Tijdens de inkomende gesprekken wordt -nog voordat het gesprek wordt aangenomen- getoond of de beller recent nog iets gewonnen heeft en voor welk bedrag. Ook wordt getoond of de beller onder meerdere namen in de database zit. Dit laatste kan een aanwijzing zijn dat hij of zij eerder heeft meegedaan onder een andere naam. En dat is 'verdacht'. Verder wordt met smileys aangegeven of iemand geschikt is om live in de uitzending te halen.

namen, postcodes en telefoonnummers in deze video zijn willekeurig gekozen


Referenties